Baleset-bűnügy

Robbantás Esztergomban: meghalt egy intézkedő rendőr és a robbantó, többen megsérültek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 20:13

Egy családi házhoz vonultak ki a rendőrök, ahol felrobbant egy ismeretlen tárgy, feltehetően egy gázpalack. Egy zavart elméjű férfi robbanthatott.

  • Robbanás volt Esztergom külterületén egy családi házban, egy zavart férfi robbanthatott fel valamit, feltehetően egy vagy több gázpalackot.
  • A robbanásban meghalt egy rendőr, a TEK munkatársa és a robbantó is.
  • Legalább hat vagy hét rendőr és tűzoltó sérült meg, többen súlyosan.
  • A rendőrség lezárta a környéket.
  • Éjfél után adtak ki hivatalos tájékoztatást.

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen megsérültek – közölte szerda este M1 Híradó. 

A helyszínen szerdáról csütörtökre virradó éjjel is zajlik a rendőrségi akció, az egyenruhások nagy erőkkel vonultak ki, mert a város külterületén, egy nem túl sűrűn lakott részen szerda délután folyamatosan robbantással fenyegetőzött egy feltehetően zavart férfi.

A helyszínre a hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központ emberei vonultak ki, a velük tartó túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel. 

A fenyegető férfi – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, ami egy vagy több gázpalack is lehetett. Előtte fellocsolta benzinnel a szobát.

A közmédia úgy értesült, 

egy rendőr, a TEK munkatársa a halálos áldozat.

Rajta kívül legalább hat vagy hét sérültről tudni, többen súlyosan sebesültek. A sérültek között rendőrök és tűzoltók is vannak.

Több helyről származó információ szerint a robbantó is meghalt. 

A robbantó halálát a helyszínen tartózkodó rendőrök is megerősítették.

Gázpalack robbanhatott

A Magyar Nemzet megmutatta a felvételeket egy robbantási szakértőnek, aki szerint gázpalack robbanhatott a házban.

Az RTL tudósítója a helyszínen tartózkodik, és azt mondta, hogy a rendőrség hermetikusan lezárta a környéket, 300 méternél közelebb senkit nem engednek a helyszínhez. Több sérültről tudni, azonban a pontos állapotuk egyelőre nem ismert. 

Robbantás Esztergomban: meghalt egy intézkedő rendőr, többen megsérültek
Fotó: Kereki László/RTL

Egyes hírek szerint a sérülteket a tatabányai megyei kórházba vitték őket, ahol egy teljes osztályt kiürítettek, hogy fogadni tudják az ellátásra szorulókat. Az MTI tudósítója szerint az esztergomi kórházban is ágyakat tesznek szabaddá, orvosokat hívnak be, a hvg.hu információi szerint azonban a budapesti Honvédkórházba is visznek sérülteket.

Ezért robbanhatott

Az M1 híradóban azt mondták, hogy a családi házban élő férfi még napközben kezdett el fenyegetőzni robbantással, és az esti órákban váltotta be fenyegetését.

A helyszínre érkezett Pintér Sándor belügyminiszter – aki a Fidesz kihelyezett frakcióülése miatt amúgy is a városban van – és Hajdu János, a TEK főigazgatója.

Orbán Viktor a Facebookon nyilvánított részvétet a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának, a helyszíntől jó negyedórányi autóútra, Esztergom belvárosaában ülésező Fidesz-frakció pedig közleményben azt írta: „Megdöbbenéssel értesültünk a szerda este Esztergomban történt robbantásról. A Fidesz-frakció részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván.”


Részvétét fejezte ki Novák Katalin is, aki éppen New Yorkban van és az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése közben kapta a hírt a tragédiáról.


Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt. Hivatalos tájékoztatást későbbre ígértek.

Robbantás Esztergomban: meghalt egy intézkedő rendőr, többen megsérültek
 

Nyitókép: Kereki László/RTL

#Baleset-bűnügy#rendőrség#halál#esztergom#robbantás#esztergomi robbantás

Címlapról ajánljuk