Egy férfi járóbottal ütötte egy autó szélvédőjét DebrecenbenA botos férfi egy debreceni egyirányú utcában, az úttest szélén sétált a forgalommal szemben.
Baleset-bűnügy

Járóbottal ütötte egy autó szélvédőjét egy férfi Debrecenben, mert túl gyorsnak tartotta

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 14:01

A botos férfi egy debreceni egyirányú utcában, az úttest szélén sétált a forgalommal szemben. 

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálással vádolja azt a férfit, aki az úttesten sétálva botjával ráütött egy mellette elhajtó autó szélvédőjére, írja az Ügyészség honlapja.

Az férfi 2023. május 5-én délelőtt, egy debreceni egyirányú utcában, az úttest szélén sétált a forgalommal szemben. Az úton szabályosan közlekedett autójával a sértett. A gyalogos férfi azonban úgy ítélte meg, hogy túl gyorsan hajt, ezért amikor mellé ért az autó, az úttest közepe felé lépett és járóbotjával megütötte a jármű szélvédőjét. A vezető ekkor lefékezett és visszatolatott a férfi mellé

Az ütés következtében az üveg jobb alsó része berepedt, amivel a sértettnek 90 ezer forint kára keletkezett, ami nem térült meg. Bár az eset során nem történt személyi sérülés, az elkövető erőszakos magatartásával veszélyeztette a közúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#járóbot#szélvédő#ütés#debrecen#vádemelés

Címlapról ajánljuk