Baleset-bűnügy

Marketplace-es csalók nyúlták le a pénzét, emiatt az OTP is perrel fenyegeti

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 16. 7:20

A 25 éves budapesti nőnek ellopták minden pénzét, majd a csalók még tovább mentek. Eszter emiatt akár majdnem kétmillió forintot fizethet az OTP-nek. 

Internetes csalók ellopták egy 25 éves budapesti nő minden pénzét a számlájáról, majd személyi kölcsönt is felvettek a nevében, majdnem egymillió forint értékben. Ez utóbbi összeget az OTP most visszaköveteli a nőtől, akit perrel fenyegetnek, ha nem fizet – írta az Index.

A nő a lapnak elmondta, hogy a csalók egy hamis Foxpost-oldalon, valamint egy hamis OTP-oldalon keresztül verték át, és szerezték meg belépési adatait. A nővel azután léptek kapcsolatban, hogy felrakott egy eladó ruhát a Facebook Marketplace-re. Egy állítólagos érdeklődő küldött neki egy linket, amit megnyitva jutott el a hamis oldalakra.

A csalók nem csak M. Eszter pénzét nyúlták le a számlájáról, hanem még egy 950 ezer forintos személyi kölcsönt is felvettek a nevében. Az OTP ezt a pénzt most visszaköveteli rajta. A bank szerint a nő gondatlanul járt el. A nő az Indexnek elmondta:

Úgy döntöttek, hogy a személyi hitelt nem engedik el, hanem vissza kell fizetnem. Vagy egy összegben a 950 ezer forintot, vagy részletekben csaknem 1.8 milliót”

Eszter közölte, hogy igazságtalannak érzi a bank reakcióját, ami szeptember 19-ig adott határidőt, és ha nem fizet, pert indítanak ellene.

Nyitókép: MTI Fotó: Nemes János

 

 

#Baleset-bűnügy#csalók#netes csaló#facebook marketplace#csalás#otp#per

Címlapról ajánljuk