Több százezer forinttal vesztegették meg a főorvostA doktor a pszichiátria osztály VIP szobájában pénzért kezelt olyanokat, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot.
Baleset-bűnügy

Százezreket fizettek a diszkrét kezelésekért a nagykanizsai kórház főorvosának, gyanúsított lett

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 9:38

A doktor a pszichiátria osztály VIP szobájában pénzért kezelt olyanokat, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot. 

Egy nagykanizsai főorvost, két budapesti társát és további négy személyt gyanúsítanak vesztegetéssel – írta a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa „diszkrét kezelést” biztosított olyan embereknek, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot. A pszichiátria VIP szobájában tartott kezelésért cserébe jelentős összegeket kért.

A betegek két budapesti személy közvetítésével jutottak hozzá az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a páciensek elhelyezését és kezelését már a 62 éves osztályvezető végezte. Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször családtagjai bankszámláira kérte annak továbbítását.

A rendőrök összehangolt akció keretében a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál, ahonnét iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le.

Azoknak, akik fizettek az ellátásért, vesztegetés bűntett elkövetése miatt kell felelniük és szabadlábon védekezhetnek.

#Baleset-bűnügy#rendőrség#kórház#főorvos#vesztegetés

Címlapról ajánljuk