Baleset-bűnügy

Az egyik budapesti bíróság felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 9:06

„Tenni fiam ártatlanul börtönbe, ezért robbantani bombát” – mondta színlelt akcentussal a férfi a fővárosi bíróság egyik ügyintézőjének.

Színlelt akcentussal fenyegetőzött egy férfi, hogy felrobbantja az egyik fővárosi bíróság épületét. Az eltorzított hang tulajdonosát 72 órán belül elfogták a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint az egyik fővárosi bírósági épületben dolgozó ügyintéző szerda reggel fél kilenckor perckor fogadott egy hívást. A telefonáló bemutatkozás nélkül rögtön a tárgyra tért, és színlelt akcentussal, egy mondattal lerendezte a beszélgetést. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani a bíróság épületét, ahol állítása szerint fiára börtönbüntetést szabtak ki.

Tenni fiam ártatlanul börtönbe, ezért robbantani bombát

– hangzott el a telefonbeszélgetésben.

A BRFK közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást, majd rövid időn belül azonosította annak a számnak az előfizetőjét, amelyről a hívás érkezett. Mint kiderült, a szám tulajdonosának a sógora, egy bizonyos M. Kálmán telefonált be a bíróságra.

A férfit a belvárosi rendőrök elfogtak, majd kihallgatták gyanúsítottként. Kiderült az is, hogy M. Kálmán gyermekét nem ítélték börtönre, még csak eljárás sem indult vele szemben. A férfit őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatására.

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#bíróság#robbantás#közveszéllyel fenyegetés

Címlapról ajánljuk