Pokoli körülmények között tartotta a kutyáját egy tokodi férfiAz ügyészség állatkínzás miatt vádat emelt ellene.
Baleset-bűnügy

Pokoli körülmények között tartotta a kutyáját egy tokodi férfi

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 9:52

Az ügyészség állatkínzás miatt vádat emelt ellene.

Az ügyészség közlése szerint állatkínzás bűntette miatt vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki az egyik kutyájának okozott súlyos szenvedést azzal, hogy nem gondoskodott róla megfelelően.

A vádirat szerint a férfi tokodi lakóhelyén három kutyát tartott, ezeket egyszerre etette. A két nagyobb, domináns eb nem engedte ételhez jutni a legkisebbet, amely 2022 év augusztusát követően kórosan lesoványodott. Az állat elegendő ivóvízhez sem jutott hozzá, a vizes betonfalat nyalogatta, hogy szomjúságát enyhítse, 2023. január 24-én súlyosan dehidratált állapotban volt.

A kutya az éhezéstől olyan állapotba került, amely alkalmas volt maradandó egészségkárosodás okozására, illetve arra, hogy elpusztuljon. A gazda észlelte, hogy a két nagyobb eb miatt a legkisebb nem jut megfelelő élelemhez és ivóvízhez, ez ellen azonban semmit nem tett, magatartása az ebnek folyamatos és különös szenvedést okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Nyitókép: Ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#kutya#Tokod#férfi#vádemelés#ügyészség

Címlapról ajánljuk