Holtan esett össze egy budapesti aluljáróban egy 18 éves fiatal, aki iskolából tartott hazafeléA szívbeteg fiút a járókelők és a mentők összefogásával végül sikerült visszahozni a halálból.
Baleset-bűnügy

Holtan esett össze egy budapesti aluljáróban egy 18 éves fiatal, aki iskolából tartott hazafelé

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 14:35

A szívbeteg fiút a járókelők és a mentők összefogásával végül sikerült visszahozni a halálból.

Az iskolából sétált hazafelé szerda délután az a 18 év körüli szívbeteg fiatal, aki hirtelen összeesett egy budapesti aluljáróban. A fiúhoz azonnal több járókelő, köztük egészségügyi dolgozók is odasiettek, és rögtön mentőt hívtak – írta csütörtökön a Facebookon az Országos Mentőszolgálat.

A bejelentők a diszpécser utasításai szerint megvizsgálták a fiút, aki ekkor már nem is lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján azonnal megkezdték az újraélesztést. Egyikük eközben a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt, amit így használni is tudtak.

Hamarosan a mentők is a helyszínre értek. és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az aluljáróban összegyűlt tömeg aggódva figyelt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. és a fiatal beteget kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben részt vevőknek gratulálunk” – írták a mentők Facebook-oldalán.

Nyitókép: illusztráció – MTVA/Bizományosi: Róka László

 

#Baleset-bűnügy#szívmegállás#szívbeteg#országos mentőszolgálat#mentők#újraélesztés

Címlapról ajánljuk