Baleset-bűnügy

Megszólalt a rendőrség: kiderült, miért volt autós és golfkocsis üldözés a Városligetben

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 10. 19:48

Igazoltatás elől menekült a férfi, több rendőrautó is a nyomába eredt.

Korábban kollégánk helyszíni beszámolója alapján megírtuk, hogy vasárnap késő délután egy férfi gyalog menekült a rendőrök elől az Ajtósi Dürer sor felől a Városligetbe. Ezt a részt később elözönlötték a rendőrök, akik elkapták a férfit, valamint őrizetbe vettek két másikat is, akik egy fekete autóban ültek. Az üldözésben egy golfkocsis rendőr is részt vett, valamint egy látszólag civil, nem a hatóságok kötelékeibe tartozó férfi is beszállt a hajszába.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a Budapesti Rendőrfőkapitányságot. Válaszukból kiderült, hogy munkatársunk egy hosszabb üldözés utolsó pillanatait csíphette el a Városligetben. Azt írták: a rendőrök

16 óra 48 perc körül egy autóst akartak igazoltatni a VI. kerület, Andrássy út, Dózsa György út kereszteződésénél, a Hősök terénél, azonban a sofőr a rendőri felszólításnak nem tett eleget, és továbbhajtott a Városliget területére.

Ezután „a szabálytalanul közlekedő autó követésébe több rendőri egység is bekapcsolódott. A kocsi a Városligeten keresztül nagy sebességgel balesetveszélyesen közlekedett, végül a XIV. kerület Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződésénél megállt. A sofőr ekkor a járműből kiszállt, és gyalog menekült tovább, akit az egyenruhások azonnal elfogtak. A követés során személyi sérülés nem történt”.

A fővárosi rendőrök az autó 18 éves vezetőjét és két utasát a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, elszámoltatásuk folyamatban van.

Nyitókép: Czeglédi Fanni / rtl.hu

#Baleset-bűnügy#városliget#golfautó#rendőrség#üldözés#igazoltatás

Címlapról ajánljuk