Baleset-bűnügy

Letartóztatták a medgyesegyházi férfit, aki baltával agyonverte az ismerősét

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 8. 8:04

Az ügyészség szerint azért kellett letartóztatni, mert fennállt a szökés veszélye.

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy 71 éves büntetlen előéletű medgyesegyházi férfi letartóztatását, aki baltával agyonütötte ismerősét. A megalapozott gyanú szerint az idős férfi és az ismerőse, a 70. életévét betöltött sértett, között 2023. szeptember 4-én, reggel, Medgyesegyházán, egy családi házban vita alakult ki.

A szóváltás során a terhelt feldühödött és egy 70 cm nyélhosszúságú, 10 cm élhosszúságú fejszével többször, legalább 6-8 alkalommal, nagy erővel lesújtott a sértett fejére. A sértett a bántalmazás eredményeként olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A támadó a padlón fekvő holttestet szőnyeggel és takarókkal fedte le, a bűncselekmény nyomait próbálta feltakarítani, illetőleg azt is tervbe vette, hogy a holttestet elássa ház kertjében, amit végül az ingatlanban tartott rendőri intézkedés meghiúsított.

A férfit a rendőrség 2023. szeptember 4-én emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyészség azt írja, hogy a férfit azért kellett letartóztatni, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az indoklás szerint tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával vagy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné.

Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a bűncselekmény véghezvitelét követően megkezdte a nyomok eltüntetését, megváltoztatta a helyszínt, azaz tárgyi bizonyítási eszközöket semmisített meg

olvasható a közleményben.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett, és ma 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Baleset-bűnügy#agyonver#balta#férfi#ügyészség

Címlapról ajánljuk