Baleset-bűnügy

Fogságban tartotta beteg és mozgásképtelen édesanyját, 9 éves gyerekét dolgoztatta egy szerb férfi

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 25. 18:14

Letartóztattak egy szerb férfit, aki egy lakásban tartotta fogva beteg, önellátásra képtelen édesanyját. Az asszony egy törött ágyon, a saját ürülékében és vizeletében feküdt hosszú ideig, az elköveti pedig saját, 9 éves gyerekét kötelezte arra, hogy gondoskodjon nagymamájáról. 

Letartóztattak egy szerb férfit, aki a gyanú szerint egy lakásban tartotta fogva beteg és mozgásképtelen édesanyját a szerbiai Szendrőn (Smederovo). A 36 éves G. P. nevű férfit azzal is gyanúsítják, hogy kiskorú gyerekeit – akik közül az egyik fogyatékkal élő – arra kényszerítette, hogy viseljék gondját nagymamájuknak, takarítsák az ürülékét, írja a Szabad Magyar Szó.

A vajdasági hírportál szerint az 59 éves áldozat testén súlyos sebek keletkeztek a fogva tartás miatt, a gyanúsított pedig állítólag koldulásra is kényszerítette a gyerekeket. A gyanú szerint a férfi 2023 folyamán beteg, önellátásra képtelen édesanyját magára hagyta, emiatt jelentősen romlott egészségi állapota.

Az asszonyra jóformán nem vigyázott senki, nem higiénikus körülmények között egy lakhatásra alkalmatlan házrészben töltötte napjait.

Az idős nő a szendrői kórház sürgősségi osztályára került, zavart elmeállapotban és nyílt sebekkel a testén. Az asszony huzamosabb időn keresztül feküdt nem megfelelő körülmények között, egy törött ágyon, a saját ürülékében és vizeletében – közölte a szerb ügyészség.

A közlemény szerint a férfi 9 éves fiát dolgoztatta, és arra kötelezte, hogy ételt készítsen a nagymamájának. A kisfiúnak emellett 11 éves, fogyatékos nővéréről is gondoskodnia kellett. A férfit letartóztatták, majd vizsgálati fogságba helyezték, akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Nyitókép (illusztráció): Unsplash

 

#Baleset-bűnügy#szendrő#szerbia#fogság#beteg#édesanya#letartóztatás

Címlapról ajánljuk