Baleset-bűnügy

Kilométereként 2500 forintot számolt fel egy taxis az atlétikai vb-n

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 12:37

Csalás, túlszámlázás, fix tarifák – egymás után vonták be a taxiengedélyeket a hatóságok az atlétikai vb helyszínén. 

Három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek a Nemzeti Atlétikai Központ környékén a rendőrség, a kormányhivatal és az illetékes hatóságok. Az augusztus 21 és augusztus 23 között tartott ellenőrzéseket azután hajtották végre, hogy kiderült, rátelepedtek az atlétikai vébére a taxis hiénák, akik 100 ezer forintos fuvart kínálgattak az embereknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult. Egy sofőr ellen csalás miatt indítottak eljárást mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson.

Volt olyan taxis, aki a 440 forintos kilométerdíj helyett 2500 forintot számolt fel kilométerenként – derült ki a rendőrség YouTube-oldalán közzétett videóból.


Engedély nélkül végzett tevékenység miatt egy sofőrrel szemben 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot.

Az akcióban részt vett több taxistársaság saját ellenőrei is, akik az észlelt szabálytalanságok miatt öt munkatársukkal szerződést bontottak.

A BRFK közölte, hogy hasonló ellenőrzések nemcsak az Atlétikai VB alatt folytatódnak, de a későbbiekben is várhatók.

Nyitókép: YouTube / PoliceHungary

#Baleset-bűnügy#taxi#taxis#taxisok#atlétikai vb#rendőrség#brfk#ellenőrzés#nav

Címlapról ajánljuk