Baleset-bűnügy

Betondarab esett egy külföldi turistára Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 21:14

A baleset a Kazinczy utcában történt, ahol egy szálloda építése miatt a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori épületét bontják. Az épület egyik fala kidőlt, aminek következtében tégladarabok hullottak a járdára, és egy 45 éves spanyol nőt találtak el. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt eljárást indított.

Egy lehulló betondarab talált el egy külföldi turistát a Kazinczy utcában, ahol egy szálloda építése miatt éppen bontják a Magyar Táncművészeti Egyetem egykori épületét – számolt be a történtekről Niedermüller Péter csütörtök délután a Facebook oldalán.

Budapest VII. kerületének polgármestere közölte, egyelőre nem állnak rendelkezésére részletes információk a balesetről. Tudomása szerint a turista könnyebben megsérült, a rendőrség pedig vizsgálja, történt-e szabálytalanság.

„Bár az önkormányzatoknak már nincs hatósági szerepük az építkezésekkel kapcsolatban, az nem lehet vitás, hogy a szabályokat mindenhol, mindenkor, mindenkinek be kell tartani. A legfontosabb az emberek biztonsága” – hangsúlyozta Niedermüller, aki azzal zárta a posztját, hogy jobbulást kívánt a szerencsétlenül járt turistának.


Frissítés: A bontás alatt álló épület egyik fala dőlt ki, és tégladarabok hullottak a járdára, ahol egy 45 éves spanyol nőt találtak el, aki két gyermekével volt – értesült az Index. Az Országos Mentőszolgálat lappal azt közölte, hogy a nő végtagsérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátást követően kórházba szállították. Az ügyben a VII. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen, gyanúsított kihallgatására egyelőre nem került sor. 

Nyitókép: Facebook / Niedermüller Péter

 

#Baleset-bűnügy#külföldi turista#kazinczy utca#szálloda#magyar táncművészeti egyetem#betondarab

Címlapról ajánljuk