Baleset-bűnügy

Megtalálták a Magyarországon eltűnt iraki focista autóját

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 17:20

Apja szerint megfenyegették Abdullah Hameed Talalt, az autóval pedig ki se állt a garázsból.

Megerősítette az Indexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a horvát sajtóhírt, ami szerint megtalálták a Magyarországon eltűnt iraki származású, svéd állampolgárságú focista, Abdullah Hameed Talal autóját.

Mint korábban megírtuk, a rendőrség közlése szerint a 27 éves labdarúgó augusztus 21-ét követően XIII. kerületi otthonából ismeretlen helyre távozott.

A horvát Jutarnji List azt írta, hogy a magyar rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást Abdullah Hameed Talal családjának és a sajtónak. A nőtlen focistának Ausztriában, Svájcban, Svédországban és Amerikában is vannak családtagjai, nagybátyja pedig sikeres üzletember, ami miatt egyesek emberrablásra is gyanakodtak, de ezt a feltételezést eddig semmi nem támasztotta alá.

A csakfoci.hu ugyanakkor idézi a focista édesapját, aki a svéd Aftonbladetnek nyilatkozott: azt mondta, miután hiába próbálta hívni telefonon fiát, felszállt egy repülőre és Magyarországra utazott, majd elment fia lakására, ahol a garázsban állt autója, de a focista nem volt sehol. Szerinte egyértelmű jelei vannak annak, hogy fia bűncselekmény áldozata, már az előző héten aggódott, azt mondta, „valami történhet”.

Hameed Tali Talal szerint fiának egy másik klubtól is volt ajánlata, küszöbön állt az átigazolás, de Abdullah visszalépett, mert a csapat nem tűnt elég komolynak számára. Ez az apa szerint akár közrejátszhatott az eltűnésében: a szállodában, ahol a focista akkoriban megszállt, két ember jelent meg, és az egyikük megfenyegette, hogy késsel leszúrja. Majd a klub nevében valaki felhívta és ötvenezer eurót követelt tőle kártérítésként – állítja Hameed Tali Talal.

Abdullah Hameed Talal korábban több magyar csapatban is játszott, idén tavasszal a ZTE játékosa lett. Nemrég írta alá szerződését a horvát Goricával. Hétfő reggel közölte ügynökével, hogy indul Velika Goricába, hogy a klub délutáni edzésére odaérjen, azóta nem találják. Egy fehér színű, svéd rendszámú Porsche Taycant vezetett.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#abdullah hameed talal#eltűnés#focista

Címlapról ajánljuk