Elítélték az ápolónőt, aki hét csecsemőt gyilkolt meg a kórházbanAz ápolónő válogatott módszerekkel, kitartóan ölte az újszülötteket.
Baleset-bűnügy

Elítélték az ápolónőt, aki hét csecsemőt gyilkolt meg a kórházban, ahol dolgozott

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 18:02

Az ápolónő válogatott módszerekkel, kitartóan ölte az újszülötteket.

Bűnösnek találták hét csecsemő meggyilkolásában és további hat megölésének kísérletében Lucy Letbyt. A csecsemőápoló az ítélettel a modern brit történelem legbrutálisabb gyerek-sorozatgyilkosa lett.

A 33 éves Letby az északnyugat-angliai Countess of Chester kórházban dolgozott, és állítólag „hidegvérrel, kitartóan” gyilkolta az újszülötteket. 

Letby ikertestvéreket, koraszülötteket ölt, volt olyan baba, akivel a negyedik kísérlete alkalmával végzett, többek között levegő befecskendezésével és inzulinmérgezéssel. Volt, akinek szétzúzta a rekeszizmait, egy csecsemőnek csövet nyomott le a torkán.

A gyászoló szülők a Guardian szerint sírtak a bíróságon, amikor a hosszú gyilkossági per után elítélték Letbyt. A bíróság előtt a rendőrség családügyi összekötő tisztje által felolvasott nyilatkozatban az áldozatok szülei azt mondták, hogy igazságot szolgáltattak nekik, de semmilyen ítélet nem tudja „elvenni azt a rendkívüli fájdalmat, dühöt és elkeseredettséget, amelyet mindannyiuknak át kellett élniük”.

A nő a hétfői ítélethirdetéskor az Egyesült Királyságban mindössze a harmadik élő nő lesz, akire tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki – azaz soha nem szabadulhat a börtönből.

Nyitókép: Manchester Court

#Baleset-bűnügy#lucy letby#ápoló#ítélet#életfogytiglani büntetés#csecsemőgyilkosság#Chester#kórház#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk