Baleset-bűnügy

Horrorbaleset a békéscsabai gyárban: forró vizes aknába zuhant egy nő, mentőhelikopter vitte el

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 7:31

Másodfokú égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter szállította kórházba azt a nőt, aki kedden munka közben egy forró vízzel teli aknába zuhant a békéscsabai konzervgyárban. A nő állapota válságos.

Forró vizes aknába esett, és súlyosan megsérült egy nő abban a békéscsabai konzervgyárban, ahol dolgozott. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz, munkavédelmi eljárás is indult – írja a Bors Online a megyei lapra hivatkozva.

A lap információi szerint az asszony másodfokú égési sérüléseket szenvedett, miután kedd délután munka közben egy forró vízzel teli aknába zuhant. A nőt életveszélyes állapotban szállította mentőhelikopter a békéscsabai kórházba.

Egyelőre nem ismertek a baleset körülményei, ami állítólag egy konzervgyár munkaterület történt. A balesetben megsérült családanya, Rózsika életéért most sokan aggódnak, elmondásuk alapján az asszony még válságos állapotban van.

Amennyire mi tudjuk, még mindig súlyos az állapota, nagyon csúnyán összeégett a testének nagyobb felülete… hosszú hónapokon át utókezelés vár rá

– mondták el a nő ismerősei a lapnak.

Sógornője szerint kizárt, hogy Rózsika felelőtlenül viselkedett volna a munkahelyén. A Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el, és nemcsak a körülményeket, hanem a felelősség kérdését is vizsgálják, így munkavédelmi eljárás is indult az ügyben. 

Nyitókép: illusztráció – Rosta Tibor/MTI

 

#Baleset-bűnügy#békéscsaba#gyár#munkahelyi baleset#égési sérülés#forró víz#akna#üzemi baleset

Címlapról ajánljuk