Baleset-bűnügy

Zsákba kényszerítette, majd egy targoncással majdnem halálra nyomatta a takarítóját egy dél-koreai férfi Komáromban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 16. 11:18

A targoncás nem tudta, hogy a zsákban egy ember van.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot be egy dél-koreai állampolgárságú férfival szemben. Az elkövető 2020-ban, Komáromban arra utasított egy targoncát vezető férfit, hogy a targonca villájával nyomja össze azt a zsákot, amiben a sértett fekszik, közölte az ügyészség a honlapján.

A vádlott és a sértett 2020-ban együtt dolgoztak egy komáromi csarnok építési területén. A sértett takarítóként végezte a munkáját, melyet a vádlott felügyelt. A férfi 2020. május 9-én, 16 órakor ismeretlen okból arra utasította a sértettet, hogy másszon bele a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába.

A sértett nem akart a zsákba lépni, de a vádlott betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy a targoncával menjen oda, és nyomja össze a zsákot.

A targoncát vezető férfi nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a zsák összelapítását, majd a sértett kiabálására abbahagyta a műveletet. A vádlott és egy másik férfi ekkor kiszabadította a sértettet a takarófóliából, a targoncát vezető férfi pedig telefonon értesítette a mentőszolgálatot.

A bántalmazás módja az életfontosságú szervek károsodása miatt alkalmas volt halált okozó sérülés okozására.

Az üggyel kapcsolatban a 24.hu elérte dr. Borbély Veronikát, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivőjét, aki elmondta, hogy a dél-koreai állampolgárságú férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Azt állította a gyanúsítotti kihallgatása során, hogy csak viccelődött, és úgy tudta, hogy a férfi nem volt már benne a zsákban akkor, amikor ő odahívta a targoncást. A terhelt Dél-Koreába szökött a kihallgatása után, és azóta is ismeretlen helyen tartózkodik.

– mondta a lapnak az ügyész.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Dél-Koreában ismeretlen helyen tartózkodó férfival szemben. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit távollétében börtönbüntetésre és Magyarország területéről történő kiutasításra ítélje.

Nyitókép: ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#targonca#agyonnyom#férfi#komárom#dél-korea

Címlapról ajánljuk