Baleset-bűnügy

Videó: megrongálta a nagykövetség épületét, majdnem megölt egy rendőrt fejszével, kalapáccsal dobálózott, fenyegető leveleket írt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 14. 21:54

A rendőröknek bőven volt dolguk a férfival.

Nekiesett a budapesti osztrák nagykövetség épületének, majd fejszével rontott a kiérkező rendőrökre egy férfi, aki úgy érezte, hogy vele szemben korábban igazságtalanul járt el a rendőrség, írja az ügyészség honlapja egy sajtóközleményként megfogalmazott pszichológiai krimi-drámában.

A férfi 2022 nyarától kezdve táplált gyűlöletet a hatóságok ellen – a közlemény sajnos nem említi, miért – majd szeptemberben emailben is jelezte nekik, hogy a jövőben ezt a fajta hozzáállást meg fogja torolni.

A férfi aztán novemberben került ismét a hatóságok látókörébe, amikor megjelent az osztrák nagykövetségen egy fejszével és egy vésővel.

A nagykövettel szeretett volna beszélni, ám ezt nem engedték neki. Erre rongálni kezdte a nagykövetség épületét a nála lévő szerszámokkal. A kiérkező rendőrök felszólították a férfit, hogy a kezében lévő baltát és vésőt tegye a földre. Esze ágában sem volt, a baltát felemelve a rendőrök felé lépett, és közölte velük, hogy „ha közelebb jöttök, megöllek benneteket!”

Mivel az ismételt felszólításnak sem tett eleget, a rendőrök könnygázt használtak. Ezután a férfi hátrálni kezdett, majd a baltát felemelve megindult az egyik intézkedő rendőr felé, és erőteljes, célzott mozdulattal a rendőr feje, illetve nyaka felé csapott, aki még időben félreállt.

Ezután a férfit földre vitték, majd a kiérkező erősítés segítségével megbilincselték és előállították a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A kóros elmeállapotú férfi a rendőrök fenyegetésével továbbra sem hagyott fel, és több fenyegető üzenetet küldött elektronikus úton az egyik vidéki rendőrkapitányság és a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreinek.

Ezután már a Terrorelhárítási Központ is hevesen érdeklődni kezdett iránta. Idén januárban jelentek meg a lakhelyén, ám ő az intézkedés megkezdésekor a kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte a rendőröket. Ahogy korábban, a szerszámát most sem volt hajlandó letenni. rendőri kérésre Ezúttal viszont nem könnygázzal, hanem sokkolóval próbálták ártalmatlanítani, mire a férfi hozzájuk vágta a kalapácsot.

Az aljas indokból, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, két rendbeli felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytatott ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – a vádlott kóros elmeállapotára tekintettel –  vádiratában a férfi kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.


Nyitókép: YouTube

#Baleset-bűnügy#nagykövetség#balta#kalapács#rendőrség#tek#rongálás

Címlapról ajánljuk