Baleset-bűnügy

„Hazafias ifjak” zaklattak egy leszbikus párt a badacsonylábdihegyi strandon

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 18:42

„A strandolók döbbenten nézték, ahogy a militarizált gyerekek harsány harci indulót énekelve vonultak ki a vízből” a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom gyerektáborában.

„Hazafias ifjak” zaklattak egy leszbikus párt a badacsonylábdihegyi strandon Badacsonytördemicen, írta a 444 blogja, a Drogriporter a Facebookon az egyik érintett beszámoló alapján. A poszt szerint a párt szexuális irányultságuk miatt támadták be a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom gyerektáborának résztvevői.

Az eset július 28-án történt. A blog szerint a Herczeg Ferenc strandon „döbbenten nézték, ahogy a militarizált gyerekek harsány harci indulót énekelve vonultak ki a vízből. Mintha csak a 30-as években lennénk. Nem mindennapi látvány lehetett. A két nő egyike a távolból videót is készített a performance-ról. Ezt később a masírozók nehezményezték, bár akkor még nem szóltak érte”.

A két nő később békésen napozott, amikor arra lettek figyelmesek, hogy közvetlen közelről bámulja őket két „hazafi”. Megkérdezték mit szeretnének, erre hallgattak – majd végül odavetették, hogy undorítónak tartják őket. „Utána visszamentek a saját csoportjukhoz, ahol röhögtek, mutogattak és gúnyolódtak rajtuk. Erre az egyik nő felhúzta magát és odament hozzájuk, hogy számon kérje őket. Volt némi szóváltás. Ezután több strandoló is a párt biztosította együttérzésükről”.

A beszámoló szerint az egyik szélsőjobboldali később odament hozzájuk, és közölte, hogy „szerencsére ezek a gyerekek már biztonságban vannak a táborban, ellennevelést kaptak és nem tudják megrontani őket az LMBTQ propagandájukkal”. A vármegyések később saját videójukban is kitárgyalták az esetet.

A homofóbiától túlfűtött videóban azon sajnálkoznak, hogy elmúltak már azok a „régi szép idők”, amikor a Pride után még vadásztak a melegekre. Ma már „ezek” túl öntudatosak és nem hajlandók fülüket-farkukat behúzva menekülni, ha egy homofób gúnyolja és bántja őket

– írták.

A két nő a blog szerint feljelentést tesz jogvédők segítségével, jelenleg pedig szemtanúkat keresnek, akik jelentkezését privát üzenetben várja a Facebook-oldal.


Nyitókép: Google Maps

#Baleset-bűnügy#zaklatás#leszbikus#pár#strand#szélsőjobb#feljelentés

Címlapról ajánljuk