Baleset-bűnügy

Több mint 30 tonna drog-alapanyagot foglaltak le Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 13:50

A soproni és budapesti raktárakban talált, összesen 32 tonna drogot lefoglalták, és kezdeményezték annak megsemmisítését. A hatóságok becslései szerint 480 milliárd forintnak megfelelő kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályozni.

Több mint 30 tonnányi, összesen mintegy 480 milliárd forintnak megfelelő kábítószer-alapanyag piacra kerülését akadályozta meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – adta hírül a police.hu.

Mint írják, áprilisban a Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrök a soproni vámudvarban egy konténerszállítmány átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagokat találtak. Összesen 

13 tonna MDMA-prekurzor, közismertebb nevén extasy előállításához használt anyagot foglaltak le.

A további nyomozás során, pár napon belül másik két budapesti raktárhoz vezettek a szálak, az egyik az az Árpa utcában, a másik a Száva utcában volt a X. kerületben. Itt is ugyanolyan csomagolású kartonokat foglaltak le, mint Sopronban: az illegális árút műtrágya alapanyagként jelentették be, ám ebből a valóságban csak néhány doboz volt. 

A két kőbányai raktárból összesen 19 tonna MDMA-alapanyagot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy egy nemzetközi bűnhálózat áll a szállítmányok hátterében, jelenleg is folyamatban van a tagok azonosítása. Az összesen 32 tonna drogot lefoglalták, és kezdeményezték annak megsemmisítését, a NAV és a KR NNI becslései szerint 480 milliárd forintnak megfelelő kábítószer piacra kerülését sikerült megakadályozni.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#kábítószer-kereskedelem#lefoglalták#extasy#sopron#kőbánya

Címlapról ajánljuk