Baleset-bűnügy

Rács mögött tartanák az Árpád hídi gázolót, nehogy újabb balesetet okozzon

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 7. 15:18

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg az Árpád hídi gázoló letartóztatását, mert fennáll a bűnismétlés veszélye. 

Még egy jó ideig letartóztatásban maradhat az a férfi, aki egy 26 éves biciklis halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon, írja a 24.hu.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a lapnak elárulta, hogy a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség határozott álláspontja szerint férfi közlekedés során tanúsított magatartása a közlekedés biztonsága számára olyan mértékű veszélyt jelent, hogy szabadlábon hagyása esetén nem biztosítható az, hogy egy újabb személyi sérüléssel járó közúti baleset ne okozzon

– fogalmazott az ügyész.

Mint arról beszámoltunk, egy 33 éves férfi tuningolt Mercedesével lesodródott az útról, átszakította a korlátot és elütött egy szabályosan közlekedő biciklist, aki nem sokkal később meghalt. A rendőrség szerint spontán gyorsulási verseny vezethetett a halálos gázoláshoz. Július végén arról is írtunk, hogy a férfi beismerte a bűnösségét, de tagadja a versenyzést.

A tragédia körülményeiről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#árpád híd#gázoló#letartóztatás#ügyészség

Címlapról ajánljuk