Baleset-bűnügy

Koffeinmérgezést kapott és kómába esett egy 18 éves férfi Miskolcon

rtl.hurtl.hu

2023. július 28. 8:26

A Farkaslyukon élő Szabolcs az otthonában a fejéhez kapott, majd rángatózás közepette összeesett.

Koffeinmérgezést kapott, és kómába esett egy 18 éves fiatal a borsodi Farkaslyukon, miután rengeteg energiaitalt fogyasztott – írta a Bors. Az orvosok azt mondták a családnak, hogy a legrosszabbra is fel kell készülniük – fogalmazott a lapnak a férfi barátnője.

A húszéves Amanda a Borsnak elmondta, hogy Szabolcs „szinte víz helyett itta” az energiaitalokat, és volt, hogy egy kartont, benne 24 dobozzal „egy hét alatt magába döntötte”.

A férfi vasárnap lett rosszul. Az otthonában volt párjával és két gyermekével, amikor Amanda megkérte, hogy keljen fel féléves kislányához. Alig lépett a babakocsihoz, a fejéhez kapott, majd rángatózás közepette összeesett, és egy szót sem volt képes szólni – írta a Bors. Amanda elmondta:

Masszíroztuk a mellkasát, és fújtuk a szájába a levegőt. A mentőket is értesítettük, akik beszállították a kórházba.

A dohányboltokba száműznék az energiaitalokat 

A Fiatal Családosok Klubja márciusban azt javasolta, hogy cigarettához és az alkoholhoz hasonlóan az energiaitalok elérhetőségét is korlátozzák a 18 évnél fiatalabbaknak.  Azt szeretnék elérni, hogy csak dohányboltokban lehessen a terméket megvásárolni. Az Energiaital Szövetség erre úgy reagált: nem lehet mindent eldugni a gyerekek elől.

 

Az energiaital, de a kóla sem való a gyerekeknek

Az Energiaital Szövetség főtitkára januárban a Reggeliben arról beszélt, hogy a gyermekeknek nem ajánlott semmi, ami koffeint tartalmaz: sem kávé, sem energiaital, sem kóla. A szövetség szerint ez a felelősségteljes viselkedés és kommunikáció elvárható lenne minden olyan gyártótól, amelynek üdítőitalában cukor es koffein található.


Nyitókép: Híradó

 

#Baleset-bűnügy#energiaital#koffein#koffeinmérgezés#kóma#Farkaslyuk

Címlapról ajánljuk