Baleset-bűnügy

Földi pokol: „világgá mentek” a sopronkőhidai férfi gyerekei, miután nadrágszíjjal ütötte és molesztálta őket

rtl.hurtl.hu

2023. július 24. 10:33

Az anyát is bűnösnek találták.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki hosszú időn át testileg és lelkileg is bántalmazta a családtagjait, és szexuálisan molesztálta a kislányát, írja az ügyészség.

Az ítélet szerint a házaspár egy sopronkőhidai lakásban együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és a 2012 áprilisában született fiukat. A házasságuk 2008. évtől megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált feleségével, megverte, lelkileg gyötörte. Mindezeknek a gyerekek is szem- és fültanúi voltak, sírva kérték apjukat a cselekmény befejezésére. 

A férfi a gyerekeket nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket. Amikor az anya a védelmükre kelt, őt is bántalmazta.  A gyerekek gyakran éhesen érkeztek az óvodába, iskolába, a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről. 2018 nyarán a a testvérek hátizsákkal „világgá mentek”, de egy szomszéd hazakísérte őket. A férfi 2015-től 2018 őszéig fenyegetéssel szexuális cselekmény elvégzésére is kényszerítette a lányát.

A Győri Törvényszék az apát 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba. Az apa szülői felügyeleti jogát a két gyermek vonatkozásában megszüntette.  A törvényszék az anya bűnösségét is megállapította két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, és ezért őt 1 év 7 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#szexuális bántalmazás#gyermek elleni erőszak#fegyház#Sopronkőhida#ítélet#családon belüli erőszak#molesztálás

Címlapról ajánljuk