Baleset-bűnügy

Medve tépett szét egy férfit Orbán Viktor beszédének közelében

rtl.hurtl.hu

2023. július 22. 17:12

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba szerint szétmarcangolt egy 37 éves férfit egy medve Bögöz község közelében. A román rendőrség emberi maradványokat talált, a tanácselnök szerint az ügyet megpróbálják eltussolni. 

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba szerint szétmarcangolt egy 37 éves férfit egy medve Bögöz község közelében. A román rendőrség megerősítette, hogy emberi maradványokat találtak, az ügyben vizsgálat indult – írja a Maszol.ro.

A lap szerint Borboly Csaba arról beszélt a sajtónak, hogy a helyiek beszámoló alapján a férfinek két hete nyoma veszett, és amikor keresték, már csak testrészeket találtak. Arról is beszéltek a helyiek, hogy az állat a test egy részét megette.

Úgy tűnik, hogy medvetámadás történt, és a fő problémám az, hogy az ügyben nyomozó hatóságok nem beszéltek senkivel és a környékbeli vadásztársasággal sem. Az a medve már napok óta szabadlábon van, amelyik megölte azt a 37 éves fiatalembert, Székelydobóban, Bögöz községben

– mondta a tanácselnök, aki szerint az ügyet megpróbálják eltussolni.

Borboly hozzátette, megpróbálja felvenni a kapcsolatot a környezetvédelmi miniszterrel, hogy minél előbb azonosítani tudják a medvét. Ha bebizonyosodik, hogy valóban emberekre támadt, akkor szerinte gyorsan el kell távolítani.

Pénteki bejegyzésében pedig már a vadásztársulatot is felkérte, hogy sürgősen kérjenek kilövési engedélyt a veszélyes állatra. A rendőrséget július 19-én értesítették a történtekről, az ügyészség koordinálásával emberölés miatt indult nyomozás az ügyben.

Nyitókép (illusztráció): Pixabay

 

#Baleset-bűnügy#medvetámadás#románia#szétmarcangolta#emberölés

Címlapról ajánljuk