Baleset-bűnügy

Részegen elaludt a síneken, jött a vonat, mehet közmunkára

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 9:33

Jogerősen 200 óra közmunkára ítélték azt a férfit, aki elaludt a bátaszéki síneken, és olyan ittas volt, hogy csak a vonat vezetőjének dudálására hagyta el a vasúti pályát.

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Szekszárdi Járási Ügyészség azt a férfit, aki Bátaszék külterületén, a nyílt vasúti sínpályán a sínek közé feküdt és elaludt. A férfi ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárás, a bíróság 200 óra közmunkára ítélte – közölte a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, olyan részeg volt egy bátaszéki síneken alvó férfi, hogy a vonat vezetőjének dudálással kellett felébreszteni. A rendőröket maga a mozdonyvezető értesítette június 11-én, hogy egy férfi az 50-es vasúti mellékvonal Hidas-Bonyhád és Bátaszék közötti szakaszán a vasúti síneken feküdt, és csak a vonat vészjelzésére hagyta el a vasúti pályát.

A szerelvény71 km/óra sebességgel közlekedett, rajta a vonatvezetőn és a jegyvizsgálón kívül 7 utas tartózkodott. A vonat vezetője lassított, majd amikor meglátta, hogy egy ember fekszik a sínek között, gyorsan fékezett és dudálni kezdett. Az ügyészség a férfit másnap bíróság elé állította,

jogerősen 200 óra közmunkára ítélték.

A fiatal a helyszínre érkező egyenruhásoknak azt mondta, hogy kora reggel a dohányboltba indult, de mivel az még nem volt nyitva, egy kocsmában nagyobb mennyiségű tömény italt és sört ivott meg. Miután eléggé berúgott, a vasúti sínek mellett elindult haza, de útközben leült pihenni, és elaludt.

Arra ébredt, hogy egy vonat hangosan dudál, ekkor hirtelen mozdulattal lelépett a sínekről, és a bokros területre esett. Az esés miatt pedig könnyebben meg is sérült, A incidens és a rendőri intézkedés miatt a vonat csaknem 100 perces késést szedett össze, az utasokat busszal kellett a célállomásra vinni.

Nyitókép: Pixabay

 

#Baleset-bűnügy#ittas#részeg#bátaszék#férfi#vasúti sín#elaludt#ítélet

Címlapról ajánljuk