Baleset-bűnügy

Lehúzta a sliccét és „szeméremsértő cselekményt végzett” – vádat emeltek a kőbányai liftes szatír ellen

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 9:55

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyészség.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 24 éves férfival szemben, aki tavaly októberben hazáig követett négy lányt, bement utánuk egy kőbányai társasházba, majd szeméremsértő módon viselkedett előttük. A lányoknak végül sikerült elkergetniük a férfit.

A vádirat szerint a vádlott tavaly októberben, a hajnali órákban figyelt fel a négy lányra, akik hazafelé sétáltak. Követte őket egészen a lakóhelyükig, egy társasházig, ahová a férfi is bejutott a lányok után a még nyitott bejárati ajtón keresztül. 

A lányok hívták a liftet, beszálltak, a vádlott viszont odaállt az ajtóba, hogy az ne tudjon elindulni, majd lehúzta a sliccét és „szeméremsértő cselekményt végzett”. 

A sértettek ütésekkel és rúgásokkal próbálták a lift ajtajából eltolni a férfit, aki azonban folytatta a cselekményt, majd belépett a liftbe, nekidőlt az egyik sértettnek, és őt szeméremsértő módon fogdosta. A sértettek védekezésképpen tovább rugdosták a vádlottat, aki végül felhagyott cselekményével, és elment.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot, és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést. Azt kezdeményezték, hogy a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjanak ki.

A jelentet rögzítette a társasház kamerája. 


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#kőbánya#szatír#vádemelés#ügyészség

Címlapról ajánljuk