Baleset-bűnügy

Árpád hídi baleset: padkának vágódott, megpördült és elcsapta a védett bicikliúton tekerő kerékpárost

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 1. 9:29

Megdöbbentő részletek derültek ki az Árpád hídi balesetről: egy autós padkának vágódott, megpördült és elcsapta a korláttal védett bicikliúton tekerő kerékpárost, majd egy másik autónak is nekiütközött és a feje tetejére fordulva állt meg.

Mint arról szombat reggel az rtl.hu is beszámolt, súlyos közlekedési baleset történt péntekről szombatra virradó éjjel Budapesten, az Árpád hídon.

A balesetről kezdetben annyit lehetett tudni, hogy 0 óra 45 perc körül egy autó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon, és hogy a balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.

Megdöbbentő részletek

A Budapesti Rendőr-főkapitányág sajtóügyelete az rtl.hu érdeklődésére szombat délelőtt elmondta, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a balesetet okozó autós valamilyen, egyelőre nem ismert okból padkának vágódott.

A Pestről Buda irányába hajtó autó ezután megpördült és elcsapta az úttesttől korláttal elválaszott bicikliúton tekerő, szemből szabályosan érkező kerékpárost.

Ezután az autós egy másik, vétlen autónak –  egy BMW-nek – is nekiütközött, majd feje tetejére fordulva állt meg.

Árpád hídi hármas baleset: padkának vágódott, megpördült és elcsapta a védett bicikliúton tekerő kerékpárost
A bicikli roncsai – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A balesetben a balesetet okozó autó sofőrje könnyebben, a vétlen autóban ülő és a kerékpáros súlyosan megsérült. Mindhármukat kórházba szállították, ahol 

a kerékpáros belehalt sérüléseibe.

A baleset pontos körülményeinek kivizsgálására a rendőrség eljárást indított.

Az MTI által kiadott fotók alapján ítélve nem kizárt, hogy az autók a megengedettnél nagyobb sebességgel haladtak a hídon.


Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#budapest#árpád híd#biciklisgázolás#karambol

Címlapról ajánljuk