Baleset-bűnügy

Megtalálták a turistát, aki belevéste menyasszonya és saját nevét a római Colosseum falába

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 30. 8:32

A 27 éves Ivan Dimitrov Birstolban dolgozik mint fitneszedző, hamarosan súlyos büntetést kell fizessen és még börtönbe is kerülhet, amiért belevéste a római Colosseum falába menyasszonya és saját nevét.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, nagy felháborodást váltott ki Olaszországban egy turista, aki belevéste menyasszonya és saját nevét a Colosseum falába:

Ivan+Haley 23

A vandál tettről videó is készült, ami futótűzként terjedt a közösségi médiában. Az olasz kulturális miniszter Twitter-oldalán az elkövető példás megbüntetését követelte, megosztva az esetről készített videót.

Gennaro Sangiuliano „nagyon súlyos, hitvány” esetként jellemezte, hogy „egy turista megrongálja a világ egyik leghíresebb helyét”. A miniszter reményét fejezte ki azonosítani fogják az elkövetőt, és a „törvényeink alapján elítélik”. Hasonlóan nyilatkozott Daniela Santanchè olasz turisztikai miniszter is, aki szintén példás büntetés kiszabását kérte a turistára, hogy „teljesen megértse, hogy mit tett”.

Az olasz és brit sajtó értesülései szerint a videó és a keresztnevek alapján sikerült beazonosítani az elkövetőt:

a 27 éves Ivan Dimitrov Birstolban él és dolgozik mint fitnesszedző.

Az olasz rendőrség hamarosan hivatalosan is értesíti, hogy eljárás indult ellene. A bolgár származású brit férfi 33 éves menyasszonya ellen nem nyomoznak. Ivan Dimitrov akár 15 ezer eurós (nagyjából 5,6 millió forint) pénzbüntetést is kaphat, és öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.


Gennaro Sangiuliano Twitteren megköszönte az olasz rendőrségnek a gyors és sikeres nyomozást. Az olasz kulturális miniszter a gyanúsított tettét civilizálatlannak és abszurdnak nevezte, ami világszerte felháborította a régészet, a műemlékek és a történelem tisztelőit. Sangiuliano azt is közölte, hogy amennyiben bíróság elé állítják, a minisztérium sértettként részt fog venni a tárgyaláson.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#rongálás#vandalizmus#róma#colosseum#turista#bristol#egyesült királyság#olaszország#fitnesz

Címlapról ajánljuk