Baleset-bűnügy

Már visszatért a cirkuszba a halálgömbből kizuhant motoros artistanő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 23. 17:39

A brazil motoros artistanő öt héttel ezelőtt szenvedett csípőtörést, amikor egy elvétett manőver miatt kizuhant a halálgömbnek is nevezett cirkuszi szerkezetből. 

Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, május 18-án, egy szolnoki előadás közben súlyos balesetet szenvedett a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatának egyik tagja.

Alice, a brazil származású motoros artistanő motorjával kiesett az úgynevezett halálgömbből.

A balesetről egy nézői videó is készült, a felvételen azt látni, hogy öt motoros megy körbe-körbe a fémből készült gömb belsejében, ami aztán a felénél szétnyílik és nem sokkal később a jókora nyíláson át az egyik motoros kizuhan.


Az artistanőt súlyos medencesérülésekkel szállították kórházba. A Blikk cikke szerint Alice csípőtöréssel került intenzív osztályra, de a súlyos sérülés ellenére gyorsan felépült: öt héttel később már vissza is került a társulatához.

Már visszatért a cirkuszba, bár porondra még nem lép

– mondta Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz vezetője a Blikknek, hozzátéve, hogy

hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hagytak nyomot mindannyiunkban a történtek, de a cirkusz egy élő műfaj, és sajnos megtörténhetnek hasonló balesetek.

Richter József szerint Alice akár heteken belül visszaülhet a motorra.

Egyébként a produkción a baleset miatt nem változtattak, mivel nem műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta a balesetet.

Nyitókép: mosonvarmegye.net

#Baleset-bűnügy#baleset#cirkusz#halálgömb#magyar nemzeti cirkusz#Alice#motoros#artistanő#artista

Címlapról ajánljuk