Baleset-bűnügy

Kokainnal pörgették volna fel a pecázást, de a 18. kerületi rendőrök keresztülhúzták számításaikat

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 9:07

A pecásokat és a dílereket is elfogták.

A 18. kerületi rendőrök 2023. június 8-án figyeltek fel egy pestszentlőrinci bevásárlóközpont közelében „valamiféle rosszul leplezett sürgés-forgásra, adás-vételre” – közölte a rendőrség honlapja.

Az igazoltatás alá vont férfiakról megállapították, hogy a 23 éves N. Roland, a 29 éves Z. Zoltán kábítószert vásárolt a 42 éves O. Attilától.

A hármast előállították, a két vevő ellen kábítószer birtoklása vétség, míg a budapesti eladó ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A nyomozás során kiderült, hogy O. Attila kereskedését egy ismerőse segítette, a 41 éves B. Zsolt, aki otthon – állítása szerint – szívességből tárolt kábítószert.

Otthonában 443 gramm, elsődlegesen kokainnak minősített ismeretlen eredetű porszerű anyagot, mérleget, több mint 14 000 000 forintnyi készpénzt, eurót találtak és foglaltak le. Vele szemben szintén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt indult eljárás, őt, és O. Attilát őrizetbevételüket követően a bíróság letartóztatta. Két vevőjük – akik vallomásuk szerint egy egésznapos pecázást szerettek volna felpörgetni a vásárolt kokainnal – szabadlábon védekezik.   ​
 

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#horgász#kokain#feldob#peca

Címlapról ajánljuk