Baleset-bűnügy

Egy dél-koreai nő megölte két újszülöttjét és éveken át a fagyasztóban tartotta őket

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 14:51

Azt mondja, anyagi nehézségei voltak.

A dél-koreai rendőrség elfogatóparancsot kért egy nő ellen, akit azzal vádolnak, hogy megölte két újszülöttjét, és a holttestüket évekig a fagyasztójában tartotta. 

A Gyeonggi Nambu tartományi rendőrség egyik tisztviselője a CNN-nek elmondta, hogy a 30-as éveiben járó nő beismerte a csecsemők megölését. Azt mondta, azért tette, mert volt már három gyereke, akik gondozása komoly anyagi nehézséget okozott..

Az újszülöttek mindössze egynaposak voltak, amikor meghaltak.

Az első állítólagos áldozata a negyedik gyermeke volt, aki 2018 novemberében született egy kórházban. A rendőrség szerint a kislányt a szülés utáni napon megfojtotta, a holttestet pedig az otthonában lévő fagyasztóba tette. Azzal vádolják, hogy ugyanezt tette ötödik gyermekével, egy 2019 novemberében született fiúval is.

Az ügyre májusban derült fény, amikor a kormány ellenőrző és felügyeleti testülete megállapította, hogy a csecsemők születését soha nem jegyezték be hivatalosan, noha a kórházban volt feljegyzés a születésükről.

A testület ezután értesítette az önkormányzatot, amely rendőrségi vizsgálatot kért, miután az anya visszautasította a helyszíni ellenőrzést.

Június 21-én a rendőrség házkutatást tartott a nő otthonában, amelynek során beismerte a gyilkosságokat.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#újszülött#dél-korea#emberölés#fagyasztó#rendőrség

Címlapról ajánljuk