Baleset-bűnügy

Korrupt pénzügyőrök és rendőrök ellen emeltek vádat

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 10:08

Kenőpénzért cserébe ellenőrzés nélkül engedtek be az országba fuvarosokat a Nagylaki Határátkelőn, milliókat találtak náluk. 

Vádat emeltek vesztegetés miatt három rendőr és két pénzügyőr ellen, akik a Nagylaki Határátkelőn rendszerint 5-50 eurós vesztegetési pénzért cserébe ellenőrzés nélkül engedtek be az országba áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröket – közölte a Fővárosi Főügyészség. Az öt vádlottat tavaly szeptemberben a TEK és a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el, egy összehangolt akcióban.

Az ügyészség közlése szerint a vádlottak 5-50 eurós vesztegetési pénzért cserébe biztosítottak „gördülékeny átlépést”: A kenőpénz átadása után a vádlottak ellenőrzés nélkül, vagy rövid ideig tartó, felületes ellenőrzést követően továbbengedték a járműveket.

Az elfogásukkor végzett kutatások közben több millió forintnak megfelelő készpénzt, ezen belül nagy összegű külföldi valutát foglaltak le.

Korrupt pénzügyőrök és rendőrök ellen emeltek vádat
Korrupt pénzügyőröknél és rendőröknél végeztek házkutatást, milliókat találtak. Fotó: ugyeszseg.hu

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsához. A nyomozó ügyészség mind az 5 vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, a rendvédelmi, adó- és vámhivatali foglalkozások gyakorlásától történő végleges eltiltást, továbbá vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban.

Nyitókép: ugyeszseg.hu

 

#Baleset-bűnügy#ügyészség#pénzügyőr#rendőr#korrupció#korrupt#vesztegetés#kenőpénz#határ#nagylak

Címlapról ajánljuk