Baleset-bűnügy

1000 méteren emlékeztek meg a Wizz Air elhunyt magyar pilótáiáról

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 8:39

A járat a vasárnapi repülőgép-tragédiában elhunyt pilótáknak tett tiszteletkört. A kapitány magyar és angol nyelven is elmesélte, hogy az egyik áldozat a legjobb barátja volt, mindketten imádtak repülni. 

A Wizz Air keddi Budapest-Stockholm járatának kapitánya a leszállás előtt 1000 méteren, irányított légtérben emlékezett meg a légitársaság hétfői repülőgéptragédiában elhunyt két pilótájáról, kollégáiról – írja a hvg.hu.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap este a Balti-tengerbe zuhant egy magyar kisrepülőgép Svédország partjainál, Norrköping közelében. A gép Lengyelországból szállt fel, és a Svédország közepén található Dala Järna repülőterére tartott, de eddig ismeretlen okokból a stockholmi Skavsta repülőtér felé vette az irányt. Később pedig az is kiderült, hogy

a gépen a Wizz Air magyar légitársaság két tapasztalt pilótája repült, mindketten életüket vesztették a szerencsétlenség következtében.

A keddi megemlékezésen a kapitány magyar és angol nyelven is elmesélte, hogy az egyik áldozat a legjobb barátja volt, mindketten imádtak repülni, több gyermeket hagytak hátra. Ezt követően minden utast arra kért, hogy emlékezzen meg róluk és gondoljon a saját családjára, majd egy tiszteletkört tett meg a tragédia helyszíne felett az Airbussal.

Nyitókép: Yevhen Liubimov/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

#Baleset-bűnügy#kisrepülőgép#szerencsétlenség#wizz air#megemlékezés

Címlapról ajánljuk