Baleset-bűnügy

Fogva tartotta, megverte, égő cigarettát is nyomott el feleségén egy férfi Jászapátiban

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 13:38

Egy fadarabbal, majd többször ököllel is megütötte a nőt.

Jogerősen 3 év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki két évvel ezelőtt 

napokig fogva tartotta, verte, megkínozta, majd miután megszökött tőle, megpróbálta elrabolni feleségét Jászapátin.

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a házaspár kapcsolata több mint másfél évtized együttélés után megromlott, és egyre gyakrabban veszekedtek. Az egyik vita után, 2021 áprilisában a férfi úgy döntött, hogy nem engedi ki közös lakásukból a feleségét. Bezárta az ajtót, és a kulcsot magánál tartotta. Nem engedte, hogy a nő elhagyja a lakást, folyamatosan kiabált vele, többször megütötte és egy égő cigarettacsikket is elnyomott a lábán.

A nőnek végül három nappal később éjszaka sikerült megszöknie. A testvéréhez menekült, de a férje ide is követte. Másnap éjjel megjelent a ház előtt, kihívta a feleségét az utcára, ahol kiabált vele, majd elkapta a karját és megpróbálta berángatni az autójába, de nem járt sikerrel, mert a felesége segítségért kiáltott, amit mások is meghallottak.

Férje ekkor egy fadarabbal, majd többször ököllel is megütötte, és a hajánál fogva rángatta, de mikor látta, hogy többen is a felesége segítéségére sietnek, visszaült az autójába, és elhajtott. 

A férfi sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt három év börtönbüntetést kapott. Az ügyész tudomásul vette a döntést, de az elkövető és védője felmentésért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, így az jogerőssé vált.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#szolnok#ítélet#rendőrség

Címlapról ajánljuk