Baleset-bűnügy

Völner-Schadl-per: csúszik a koronatanú meghallgatása, helyette élettársa vallott a bíróságon

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 13:31

Az ügy egyik legfontosabb tanúját a jövőhéten, videóhíváson keresztül hallgatja meg a törvényszék. F. Vivient Schadl egyik legközelebbi bizalmasaként tartják számon, akit a vádirat szerint többek közt a kenőpénzek kifizetésének lepapírozásával bízott meg a végrehajtók egykori feje.

Kedden folytatódott Schadl György és Völner Pál korrupciós pere a Fővárosi Törvényszéken. A mai napon a végrehajtói kar volt elnökének egykori bizalmasát, F. Vivient hallgatta volna meg a bíróság, de mivel élettársa tanúvallomása elhúzódott, a koronatanú meghallgatása a jövő hétre csúszik – írja a 24.hu.

Mint írja a lap, az ügy egyik legfontosabb tanúját a jövőhéten, videóhíváson keresztül hallgatja meg a törvényszék. F. Vivient Schadl egyik legközelebbi bizalmasaként tartják számon, akit a vádirat szerint egyebek mellett a kenőpénz-kifizetések dokumentálásával bízott meg a végrehajtók egykori feje.

A bíróság azonban kihallgatta F. Vivien élettársát, S. Zoltánt, aki az egyik olyan megvádolt végrehajtó irodáját vezette Monoron, aki korábban beismerte bűnösségét. Arról beszélt a bíróságon, hogy hallotta Völner nevét főnökétől, mert állítólag Schadl azért kérte el a végrehajtói iroda profitjának felét, mert abból neki is tovább kell adnia a volt igazságügyi államtitkárnak.

Azt állította, kétszer találkozott Schadl Györggyel, egyszer annak esküvőjén, egyszer pedig végrehajtó főnöke lakodalmán. De a koronatanú élettársa arról is beszélt, hogy

nemcsak a szakmában nyílt titok volt, hogy egyes végrehajtók fizettek Schadlnak az osztalékukból.

Ám fontos megjegyezni, szavait nem tudta alátámasztani konkrétumokkal.

A lap emlékeztet, hogy a hét szintén megvádolt végrehajtó közül hatan már beismerték bűnösségüket, vagyis hogy kenőpénzt fizettek a végrehajtói kar elnökének kinevezésükért cserébe. Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, míg Völner Pálra nyolc év börtönt kért, amennyiben beismerő vallomást tesznek.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#schadl-völner ügy#fővárosi törvényszék#bíróság#meghallgatás#koronatanú

Címlapról ajánljuk