Baleset-bűnügy

Savval öntötték le a csúszdákat egy massachusettsi játszótéren, két gyerek megsérült

rtl.hurtl.hu

2023. június 13. 15:51

Az elkövetőn is lehetnek égési sérülések, a rendőrség igyekszik ezen a nyomon elindulni. 

Két gyermek szenvedett „égésszerű sérüléseket”, miután egy massachusettsi játszótéren savval leöntött csúszdákon játszottak – közölték a hatóságok.

A rendőrség és a tűzoltók vasárnap reggel a longmeadow-i Bliss Parkhoz vonultak, mert bejelentést kaptak arról, hogy gyanús anyag van a játszótéri eszközökön – írja az ABC.

Nagyjából ugyanebben az időben a tűzoltók és a sürgősségi orvosok egy lakóházhoz szálltak ki, mert két égési sérüléseket szenvedett gyermekről érkezett bejelentés, akik éppen nem sokkal azelőtt hagyták el a parkot.

A hatóságok megállapították, hogy valaki betört egy raktárhelyiségbe, ahol a park uszodájában a vegyszereket tartják, és sósavat lopott el. A savat, amit tisztításra vagy a medence pH-értékének fenntartására lehet használni, három csúszdára öntötték ki az elkövetők. 

A rendőrök a bizonyítékokat összegyűjtötték és elküldték az állami bűnügyi laborba törvényszéki elemzésre. Egyelőre senkit nem vádoltak meg, de a hatóságok szerint a gyanúsított vagy gyanúsítottak is megsérülhettek. 

„Gyanítjuk, hogy az elkövetők égési sérüléseket szenvedhettek a kezükön vagy a karjukon, és a ruházatukon a savval való érintkezés miatt bomlásra utaló jelek lehetnek” – áll a nyugat-massachusettsi Springfielddel szomszédos Longmeadow város tűzoltósága által kiadott közleményben.

„Ha tudnak valakiről, akinek újabb égési sérülések vannak a kezén vagy a karján, vagy esetleg megégett a ruházata, kérjük, értesítsék a longmeadow-i rendőrséget is” – tették hozzá.

A játszóteret megtisztították a veszélyes anyagoktól, de egy ideig még zárva lesz.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#sav#játszótér#csúszda#gyerekek

Címlapról ajánljuk