Baleset-bűnügy

„A cselekmény nem bűncselekmény” – lezárták a nyomozást a Borkai Zsolt polgármestersége alatt történt győri ingatlanbotrány ügyében

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 13. 16:11

A gyanús földügyletek miatt hűtlen kezelés és pénzmosás gyanújával indult nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta a rendőrség.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megszüntette a nyomozást a győri ingatlanbotrány ügyében, írja a Telex. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő eljuttatta a laphoz az erről szóló határozatot, amiben az áll, hogy

a cselekmény nem bűncselekmény.

Az NNI többek között Hadházy Ákos feljelentése nyomán indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, pénzmosás és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A Borkai Zsolt polgármestersége alatt történt győri ingatlanbotrány azután robbant ki, hogy kiderült: a győri önkormányzat volt ügyvédje még azelőtt felvásárolta a leendő győri Audi-gyár közelében lévő földeket, hogy az önkormányzat szántóból ipari fejlesztési területté minősítette azokat. A botrány egyik mellékszála, hogy a 2019-ben szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt fia havi egymilliós állást kapott az ügyvéd egyik cégénél, amely nem termelt hasznot.

A Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárás során azt állapította meg, hogy a földek adás-vétele jogszerű volt, az önkormányzat az elővásárlási jogáról lemondva adta el tulajdonrészét az ügyvéd cégének. Az ügyvéd cége pedig a tőkéjéből adott fizetést Borkai fiának, így nem történt hűtlen kezelés.

Nyitókép: Krizsán Csaba / MTI

#Baleset-bűnügy#bűnügy#győr#borkai zsolt#korrupció#nyomozás

Címlapról ajánljuk