Baleset-bűnügy

„Megfogtam a fiam kezét, és tudtam, hogy már késő” – így találták meg az öngyilkos szerelmespárt Erdőkertesen

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 8:39

Az egyik gyászoló anya egy síron túli, lányáról szóló hangfelvételt kapott. A szövevényes történetű szerelmesek holttestét a férfi édesanyja és testvére fedezte fel, kéz a kézben talált rájuk az autóban.

Tavaly augusztus 20-án egy 26 éves nő és egy 25 éves férfi holttestét találták meg egy autóban Erdőkertesen. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, öngyilkosok lettek. A szerelmespár holttestét a férfi édesanyja és testvére fedezte fel, kéz a kézben talált rájuk az autóban.

Az RTL Híradó is beszámolt róla: helyszínelők lepték el a Pest megyei Erdőkertest, miután egy fiatal nő és vőlegénye holttestét találták meg egy autóban. A férfi családját mindenki ismerte a környéken, a szomszédok értetlenül állnak a történtek előtt.

Borzasztó, hogy nem találtak más megoldást. Az ember nagyon jól ismeri őket kiskoruktól, borzalmas, hogy ilyet megcsinálnak

– nyilatkozta a Híradónak az elhunyt férfi szomszédja, Rabné Gubrán Margit.


A két fiatal bonyolult kapcsolatáról a Bors közölt cikket majdnem egy évvel a tragédia után. 

A lap kiderítette, hogy a párnak meglehetősen viharos volt a kapcsolata: többször is szakítottak, majd kibékültek, de még az eljegyzésig is eljutottak, sőt már az esküvő dátumát is kitűzték. Ám ebből végül nem lett semmi, mivel a fiatal férfinak, Daninak elzárásra kellett mennie egy korábbi ügye miatt.

Mire kiengedték, Kata ismét meggondolta magát, és kiadta a szerelmes férfi útját. Ezt követően a lány az egyik barátnőjéhez ment aludni, de utána mégis hajlandó volt Danival találkozni. Ekkor lettek együtt öngyilkosok. A lap megjegyzi: a fiú családja Katát, a lányé pedig Danit okolta a tragédiáért. 

A lap megjelentetett egy hangfelvételt, amit a fiatal nő, Kata egy barátjának küldött. A lány arról beszélt, hogy fél Danitól.

Szeretném megvédeni a fiam becsületét.

– mondta a lapnak Dani édesanyja, Andrea, aki korábban nem akart nyilatkozni, de a hangfelvétel után úgy érezte, mégis meg kell szólalnia, mert a gyermeke már nem tudja megvédeni magát.

Nagyon nem tetszik nekem, hogy a fiamat úgy állítják be, mint az első számú közellenséget! Dani és Kata kapcsolata egy nagyon nagy szerelemnek indult, de aztán kiderült, hogy együtt és egymás nélkül sem tudnak élni. Előfordult, hogy veszekedés után Kata hasba szúrta Danit

– idézte fel a fiú anyja, majd így folytatta: „A fiam elmenekült, majd miután kihívták hozzá a mentőket, beszállították a kórházba. Onnan hivatalból értesítették a rendőröket, akiknek végül Dani azt mondta, hogy egy idegen támadt rá, mert nem akarta a szerelmét feljelenteni.” 

Az asszony szavait Kata édesanyja, Zsuzsanna igyekezett cáfolni.

Ez nem igaz. Dani egyébként kétszer is úgy ment haza, hogy megtámadták, de a sebei egyik esetben sem voltak mélyek

– jelentette ki Zsuzsanna.

A kettős öngyilkosság előtti este is veszekedés volt, Kata eltűnt, Daninak akkoriban nem volt telefonja, így nem érte el a lányt. A fiú édesanyja tudta végül felhívni Katát, aki elmondta neki, hogy belekeveredett egy verekedésbe és „nem akart börtönbe menni”, ezért bujkál. A pár egyébként együtt élt, de ebben az időszakban külön laktak. Dani aznap nem aludt otthon, csak reggel tért haza az édesanyjához, aki ekkor látta utoljára a fiát.

Kérdeztem tőle, hogy hol a manóban volt, mondtam neki, hogy feküdjön le. Erre kijelentette, hogy még van egy kis dolga, és kölcsönkért tőlem buszjegyre. Mondtam neki, hogy nyugodtan vegye ki a táskámból. Ezek után adott egy puszit, és közölte, hogy majd jön. Akkor láttam utoljára

– mondta a gyászoló édesanya.

Augusztus 20-án az édesanya a lányával együtt Dani autóját kereste, akkor már egy napja eltűnt a pár. Andrea lányának javaslatára megnézték az őrbottyáni sóderbánya közelében is, mert az volt a pár egyik kedvenc helye. Az autót végül ezen a helyen találták meg, a járműben Dani és Kata feküdt.

A lányom odarohant a kocsihoz, majd szólt, hogy menjek én is, mert Dani bent alszik. Észre sem vette, hogy egy medencetömlővel bevezették a kipufogógázt. Persze én is odamentem, és már láttam, hogy mi történt. Először puszta kézzel próbáltam betörni az ablakot és a szélvédőt, de nem sikerült. Ezután bevertem egy kővel, így az utastérből kiömlött a hatalmas füst. Megfogtam a fiam kezét, és azonnal tudtam, hogy már késő

– emlékezett vissza a gyászoló édesanya.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#erdőkertes#öngyilkosság#hangfelvétel

Címlapról ajánljuk