Baleset-bűnügy

A negyedikről dobta ki kiskutyáját, ötven nap elzárást kaphat a férfi

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 15:41

A bíróság szerint az ítélet nemcsak a vádlottat, hanem akár másokat is elrettenthet a hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől.

Állatkínzás miatt első fokon ötven nap elzárásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három éve ledobta kisméretű kutyáját a negyedik emeleti lakásából – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A férfi 2020. május 19-én, felfokozott indulati állapotban dobta ki yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő teraszáról, az állat az elszenvedett sérülések következtében elpusztult. A bíróság álláspontja alapján a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen – áll a közleményben.

A bíróság közölte, a kiszabott 50 nap elzárás alkalmas arra, hogy nemcsak a vádlottat, hanem akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől.

A szerdai ítélethirdetésen a bíró indokolásában hangsúlyozta, „a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett”. A bíróság enyhítő körülményként értékelte az elkövető büntetlen előéletét és súlyos betegségét, ugyanakkor súlyosbító körülmény volt a „cselekmény gátlástalansága”. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#kiskutya#elzárás#ítélet#fővárosi törvényszék

Címlapról ajánljuk