Baleset-bűnügy

Egy 23 éves, bűnügyi sorozatokért rajongó nő megölt egy embert, hogy megtudja, milyen érzés gyilkolni

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 12:32

Az áldozatát nem ismerte, szándékosan online keresett idegeneket.

A dél-koreai rendőrség szerint egy 23 éves, bűnügyi sorozatokért és gyilkosságokért rajongó nőt tartóztattak le szerdán Busan városában. A nőt azzal gyanúsítják, hogy meggyilkolt egy nőt és feldarabolta a holttestét, írja az Insider

Helyi lapértesülések szerint a nő a rendőrségen azt közölte: a gyilkosságot kíváncsiságból követte el, hogy megtudja, milyen érzés kioltani egy másik ember életét.

A Jung Yoo-jung nevű nő bevallotta a gyilkosságot, napokon belül bíróság elé állítják. A Kezdetben ugyan azt állította, hogy egy vita során ölte meg az áldozatot, de később visszavonta a kijelentést, amikor a nyomozók ellentmondásos bizonyítékokat mutattak be neki.

A rendőrség szóvivője közölte: azt gyanítják, hogy a gyilkosság előre megfontolt volt, és Jungnak az volt a vágya, hogy megtudja, milyen megölni valakit. A gyilkosságok és bűntények megszállottja lett, rengeteg ilyen témájú könyvet, filmet és sorozatot olvasott, nézett.

A vád szerint Jung egy olyan alkalmazást használt, amely magántanárokat köt össze szülőkkel. Két nappal a gyilkosság előtt felvette a kapcsolatot az áldozatával, akinek egyébként családja volt. Diáknak álcázva ment el a nőhöz, az uniformist az interneten rendelte meg. Aztán miután bement az ingatlanba, megkéselte az áldozatot.

Jung feldarabolta a holttestet, a maradványok egy részét egy bőröndbe pakolta, amelyet egy folyó melletti erdős területen dobott ki, a tetem más részeit pedig a saját otthonában rejtette el. Megtartotta az áldozat mobiltelefonját, személyi igazolványát és pénztárcáját. A gyilkos úgy bukott le, hogy a taxis, aki az erdős területre vitte, riasztotta a rendőrséget, mert feltűnt neki, hogy a nővel valami nincs rendben.

Jung magányos és visszahúzódó volt, aki öt évvel ezelőtt érettségizett, azóta pedig munkanélküliként élt. A rendőrség szerint azóta megbánta a tettét és bocsánatot kért.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#dél-korea#bűnügy#emberölés

Címlapról ajánljuk