Baleset-bűnügy

Forró autóban rekedt egy 1,5 éves kislány Dunaharasztiban, rendőrök szabadították ki

rtl.hurtl.hu

2023. június 2. 13:32

A kislány anyukája kérte a rendőrök segítségét. 

Az egyik ablak betörésével szabadítottak ki a rendőrök egy másféléves kislányt, aki bent rekedt édesanyja autójában Dunaharasztiban – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az autó a napon állt csütörtök délután, amikor a hőmérséklet árnyékban is megközelítette a harminc fokot.

A rendőrök segítségét a kislány anyukája kérte. A rendőrség közlése szerint a nő a dunaharaszti posta előtt parkolt le, majd kiszállt az autóból, de a kulcsot bent felejtette, az autó pedig lezárta az ajtókat. A pótkulcs budapesti lakásukban volt, és több mint fél órába került volna, hogy azt valaki odavigye hozzá.

Mivel az autó a napon állt, a rendőr tudta, hogy nem várhatnak ilyen sok időt, és betörte a kicsitől legtávolabbi ablakot, majd kinyitotta az ajtót, kiszabadítva az életveszélyes helyzetbe került kislányt. A Léna nevű lányt egy közeli orvosi ügyelet munkatársa megvizsgálta, és megállapította, hogy nem esett semmi baja.

A Fókusz a tavaly nyáron a felforrósodott óvodabuszban meghalt kislány tragédiája után kérdezett meg szakértőket arról, mit lehet csinálni hasonló esetben. 


Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#forró autó#gyerek#kisgyerek#dunaharaszti#rendőrség#autó

Címlapról ajánljuk