Baleset-bűnügy

Hatéves kisfiával az anyósülésen büntetőfékezett, soha többé nem vezethet a karcagi férfi

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 20:13

Az elkövető tagadta bűnösségét, az illetékes ügyészség közúti veszélyeztetés és rongálás miatt felfüggesztett börtönt és 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, valamint a férfi soha többet nem vezethet autót. 

Felfüggesztett börtönre, majdnem negyedmillió forint pénzbüntetésre és a közúti járművezetéstől való végleges eltiltásra ítélték azt a karcagi férfit, aki két évvel ezelőtt hatéves gyermekével az anyósülésen büntetőfékezett, majd balesetet okozott. 

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 46 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2021. július 7-én azért okozott közlekedési balesetet, mert kérdőre akart vonni egy nőt, aki szerinte „bevágott” elé a körforgalomba.

Az eset kora délután történt Karcagon. A férfi egy helyi körforgalomnál úgy ítélte meg, hogy az elé behajtó női sofőr nem adta meg neki az elsőbbséget, ezért folyamatos dudálás mellett üldözőbe vette.

A nő kihajtott a körforgalomból, de a vádlott a záróvonalat figyelmen kívül hagyva megelőzte a sértettet a forgalom elől elzárt területen, majd 2-3 méterrel előtte büntetőfékezni kezdett.

A nő már nem tudta elkerülni a karambolt, így nagyjából 37 kilométer/órás sebességgel az elkövető autójának ütközött. A balesetben sérült nem volt, de minkét járműben jelentős károk keletkeztek. A törvény szerint a férfi tette 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ámokfutót az sem hatotta meg, hogy a jobb első biztonsági gyermekülésben 6 éves gyermeke is vele utazott.

Az ügyben tavaly áprilisban történt vádemelés. Az elkövető tagadta bűnösségét, az illetékes ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap – 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte, 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Nyitókép: Pexels.com

#Baleset-bűnügy#szolnok#törvényszék#jogerős ítélet#büntetőfékezés#közúti veszélyeztetés#rongálás

Címlapról ajánljuk