Baleset-bűnügy

Pofozta, térdepeltette a gyerekeket az iskolaigazgató és volt fideszes polgármester

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 12:23

Putnoki Zsolt ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy XIII. kerületi általános iskolában elkövetett bántalmazások miatt. Csak hónapokkal az után mondott le, hogy nyomozni kezdtek ellene, és egy közmeghallgatáson több tanár elmondta, hogy az igazgató megfélemlíti a tanárokat, megalázta, bántalmazta a diákokat.

Vádat emeltek kiskorúak veszélyeztetése miatt Putnoki Zsolt volt fideszes polgármester ellen, aki egy budapesti általános iskola igazgatójaként bántalmazott kisgyerekeket – írta a 24.hu. A lapnak Bagoly Bettina ügyészségi sajtószóvivő elmondta, hogy a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat.

A vád szerint a 2017/2018-as tanévben, „fegyelmezési céllal” hét – akkor 10 és 15 év közötti – diákkal szemben alkalmazott megalázó fegyelmezési módszereket, illetve testi fenyítést: felpofozta és arcon ütötte őket, valamint a hajukat és pajeszukat húzta. Emellett arra kényszerítette őket, hogy felemelt kézzel térdeljenek: az egyik diáknak 45 percen át kellett ezt csinálnia – írta a 24.hu

Putnoki csak hónapokkal az után mondott le, hogy nyomozni kezdtek ellene, és egy közmeghallgatáson több tanár a nyilvánosság előtt mondta el, hogy az igazgató megfélemlíti a tanárokat, megalázta, bántalmazta a diákokat.


Lemondása után pár hónappal már a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium nevelőtanáraként dolgozott, amelynek fenntartója szintén a Közép-Pesti Tankerületi Központ. Annak vezetője, Házlinger György a 24.hu-nak azt mondta, azért alkalmazta a gyerekveréssel vádolt tanárt, mert a 2018-as eset után „nem volt jogi akadálya az alkalmazásnak”. A tankerületi vezető a 24.hu újabb megkeresése után, amiben megemlítették, hogy Putnoki ellen vádat emeltek, mentesítette a munkavégzés alól Putnokit.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#Putnoki Zsolt#kiskorú bántalmazása#igazgató#általános iskola#testi fenyítés

Címlapról ajánljuk