Baleset-bűnügy

Fehér por a fehér hatalom híveinek: európai piacra szánt náci kokaint foglaltak le Peruban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 26. 16:17

A perui drogügyi nyomozók 58 kilogramm Adolf Hitler nevével márkázott horogkeresztes fóliába csomagolt kokaint foglaltak le. A szállítmány Belgiumba tartott.

A perui kábítószer-ellenes nyomozók 58 kilogramm speciálisan csomagolt kokaint foglaltak le csütörtökön az Ecuadorhoz közeli Paita kikötőjében, jelentette az Associated Press.

A drog feltehetően szélsőjobboldali csoportokhoz köthető kereskedőknek volt címezve: a kokaintéglákba Hitler nevét préselték és a csomagolás során a harmadik birodalom horogkeresztes zászlaját tették a fólia alá.

A drogot a libériai zászló alatt hajózó SC Anisha R rakterében találták, egy spárgát tartalmazó konténer szellőzőjében. A szállítmány Belgiumba tartott volna.


A perui hatóságok közlése szerint a drogügyi nyomozók gyakran foglalnak le különféle márkázottságú kábítószert, de a náci Németország zászlójával jelölt drogot még nem láttak.

Peru a világ második legnagyobb kokacserje termesztője és kokaingyártója, évente 100 tonna kábítószert állítanak elő, java részét európai piacokra.

Nyitókép: Peruvian Anti-Drug Police via AP

#Baleset-bűnügy#bűnügy#peru#kokain#kábítószer#náci#horogkereszt#adolf hitler

Címlapról ajánljuk