Foglyul ejtette a futóhomok, a dagály végzett veleEgy amerikai férfi barátaival sétált az alaszkai tengerparton, ahol egyszer csak mellkasig süppedt az iszapos homokba. Nem tudott kiszabadulni, mire megjött a dagály.
Baleset-bűnügy

Foglyul ejtette a futóhomok, a dagály végzett vele

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 26. 14:36

Egy amerikai férfi barátaival sétált az alaszkai tengerparton, ahol egyszer csak mellkasig süppedt az iszapos homokba. Nem tudott kiszabadulni, mire megjött a dagály.

Drámai véget ért az alaszkai kirándulás egy illinois-i férfi számára, jelentette az Associated Press.

A 20 éves Zachary Porter vasárnap este a barátaival sétált a tengerparton, apály utáni időszakban, amikor egy lazább, iszapos rész foglyul ejtette. A fiatal férfi nem volt felkészülve a futóhomokból való szabadulásra és egyre mélyebbre süllyedt. Kirándulótársai sem tudták kihúzni.

Porter már mellkasig süppedt a nedves parti homokba, amikor a dagály kezdte visszafoglalni a partot. Pánikba esett barátai hívták a 911-et, de a fiatalember a tengerbe fulladt mielőtt a segítségül hívott mentők megérkeztek volna.

Zachary Porter holttestét hétfőn tudták csak kiemelni, közölték az alaszkai hatóságok, arra figyelmeztetve a kirándulókat, hogy tartsák tiszteletben a természet törvényeit, mert azok nem kegyelmeznek senkinek.

Nyitókép: alaszkai tengerpart – Fotó: Jae C. Hong / AP

#Baleset-bűnügy#baleset#egyesült államok#alaszka#futóhomok

Címlapról ajánljuk