Baleset-bűnügy

A Gyöngyösorosziban patakba fulladt kisfiú családja szerint egy másik gyerek lökhette a vízbe Valentinót

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 13:50

Többen is átverték a gyászoló családot. Segítséget ígértek, de nem kaptak.

Múlt héten életét vesztette egy hároméves kisfiú, akit egy megáradt gyöngyösoroszi patakban találtak meg. A kisfiút mentőhelikopter vitte Miskolcra kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét.

A Bors információi szerint Valentinó egy gyerekkel játszott, miközben valahogy a patakba esett egy kerítés nélküli hídról. A kisfiút két testvérével együtt az anyai nagyszülők nevelték, az anya negyedik gyermeke nevelőszülőkhöz került. János, a nagyapa nem sokkal a tragédia után elárulta: Valentinót mindenképpen fehér koporsóban, hófehér öltönyben szeretnék majd eltemetni, a roma szokásoknak megfelelően kriptába.

Adrián, a kisfiú nagybátyja a lapnak azt mondta: sokan becsapták őket, akik azt ígérték, hogy kisebb adományokkal segítenek előteremteni a búcsúztató költségét, de végül nem tettek semmit. „Még nem tudjuk, mikor kapunk engedélyt a temetésre, hiszen a nyomozók és az igazságügyi szakértők először szeretnének körültekintő vizsgálatot végezni. Szeretnénk már túl lenni a fájdalmas eseményen” – fogalmazott. 

Hozzátette: a gyászoló család meggyőződése, hogy a kisfiút egy nagyobb gyerek szándékosan lökte a patakba. A szóban forgó fiút meg is hallgatták a rendőrök, de csak összevissza beszélt.

Tudjuk, hogy nagyon megijedt, és azt is elhisszük, hogy nem akarta Valentinót megölni. Mi semmit nem akarunk ellene tenni, azt szeretnénk, ha a hivatalos eljárás során derüljön ki a teljes igazság

– fogalmazott a rokon, aki arra is kitért, hogy a testvérének egyelőre nem engedték meg, hogy hazamenjen.


Nyitóképünk illusztráció. – Fotó: Google Street View

#Baleset-bűnügy#gyöngyösoroszi#patak#fulladás

Címlapról ajánljuk