Baleset-bűnügy

Megszólalt Schadl felesége: nem eltüntetni akarták az ékszereket, csak meghibásodott az otthoni széf

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 11:04

A végrehajtók volt elnökének édesapja pedig arról beszélt, hogy nincs képben.

A Fővárosi Törvényszéken Schadl György feleségének és apjának meghallgatásával folytatódott csütörtökön a Schadl-Völner ügy bírósági tárgyalása, írja a Telex. A vádlott felesége arról beszélt: a vádirat állításaival ellentétben

nem eltüntetni akarták a nagy értékű ékszereket és más vagyontárgyakat, csak meghibásodott az otthoni széf.

A vád szerint Schadl a börtönből hívta fel családját, hogy rejtsék széfbe az ékszereket és luxusórákat, ezzel csaknem 110 millió forintnyi érték eltüntetését vezényelhette le.

A nő egyelőre nem tett vallomást, ezt a tárgyalás későbbi szakaszában teszi majd meg. Ártatlanságát fenntartja és úgy tudja, hogy a lefoglalt vagyontárgyak a férje legálisan szerzett vagyonából származnak, egy részükhöz pedig „a férjének semmi köze”.

A náluk tartott házkutatás során állítása szerint sokkos állapotban volt, elképzelése sem volt arról, hogy mivel gyanúsíthatják Schadl Györgyöt. A férfi édesapja vallomást tett: ő arról beszélt, hogy „nincs képben”, mert a vádiratban alig vannak információk vele kapcsolatban.

Korábban a tárgyaláson azt mondta Schadl, hogy a vesztegetés elfogadásával vádolt Völner Pál államtitkárral csupán a hajózás szeretete köti össze őket. A tárgyalásról korábban az RTL Híradó is beszámolt:

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#bíróság#tárgyalás#völner pál#végrehajtói kar

Címlapról ajánljuk