Baleset-bűnügy

Tragédia Mezőladányban: 31 éves férfi halt meg a szennyvízaknában, barátját mentőhelikopter vitte kórházba

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 11:27

A fiatalember elájult, amikor lement az aknába, majd ezt látva barátja segíteni próbált neki.

Meghalt egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Mezőladányban, miután bemászott egy két méter mély szennyvízaknába, amelyben zöldhulladékot tároltak – közölte a Katasztrófavédelem. A frissmédia.hu helyszíni beszámolója szerint egy 31 éves férfi halt meg, társát mentőhelikopter szállította kórházba.

A beszámoló szerint a fiatalember elájult, amikor lement az aknába, majd ezt látva barátja segíteni próbált neki, de ő is elveszítette az eszméletét. Ezután harmadik társuk rohant be a családi ház melletti kocsmába segítséget kérni.

Az aknába ájult két férfit a kisvárdai tűzoltók emelték ki, és megkezdték az újraélesztésüket, majd átadták őket a mentőknek. Egyikük életét már nem lehetett megmenteni, a másik sérültet életveszélyes állapotban szállították kórházba – közölte a Katasztrófavédelem.

A település polgármestere a szon.hu-nak elmondta:

A két fiatalember éppen egy építkezésen, házfelújításon dolgozott, és vélhetően a törmeléket akarták elásni, amikor felszedték a szennyvízgödröt letakaró betonelemet.

Bartha Attila a lapnak elmondta, hogy a szemben lévő orvosi rendelőn van egy térfigyelő kamera, annak a felvételeit is meg fogják nézni ahhoz, hogy kiderítsék, pontosan mi okozta a 31 éves mezőladányi férfi halálát.

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Lehotka László / MTVA / MTI

#Baleset-bűnügy#szennvízakna#mezőladány#pöcegödör#haláleset#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk