Baleset-bűnügy

Légpuskával lőtte tarkón szomszédját a férfi, mert bosszantotta a permetezés

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 18:31

A permetező férfi észlelte, hogy megsérült a tarkóján, de folytatta a munkát, mert azt hitte, csak egy felpattanó kavics volt. A második lövés már sokkal súlyosabb sérüléssel járt, a férfit műteni kellett, az elkövetőt 1 év felfüggesztettet kapott.

Súlyos testi sértés miatt 1 év felfüggesztettre ítélték azt a pécsi férfit, aki légpuskával kétszer is tarkón lőtte szomszédját pusztán azért, mert zavarta a permetezés – közölte a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

Az eset még tavaly májusban történt. A vádlott a megyeszékhely közelében található ingatlanjában volt, amikor szomszédja a saját kertjében motoros gépével permetezni kezdte szőlőjét. A férfi igyekezte meghálálni a kedves gesztust, mégpedig azzal,

hogy a házából előhozta légpuskáját, majd a teraszról célzott lövést adott le a szomszédja tarkójára.

Az abszurditások azonban itt nem értek véget: a permetező férfi észlelte, hogy megsérült a tarkóján, de folytatta a munkát, mert azt hitte, csak egy felpattanó kavics okozta a sérülést. Amikor azonban ismét háttal állt, a vádlott újból tarkón lőtte, és miután a második seb jobban vérzett az elsőnél, a férfi abbahagyta a permetezést és Pécsre autózott sürgősségi ellátásért.

A férfin sürgős műtétet kellett végezni, a lövedéket beavatkozással távolították el a koponyájából.

A járásbíróság súlyos testi sértés miatt 1 év – három évre felfüggesztett – börtönre és 150 ezer forint pénzbírságra kötelezi a férfit, az ítélet nem jogerős. Fegyverét lefoglalták, de mint kiderült, az általa használt légpuska nem minősül lőfegyvernek.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#pécsi#férfi#felfüggesztett#légpuska#lövöldözés

Címlapról ajánljuk