Baleset-bűnügy

Előre megásták a sírját Szentendrén, majd zsineggel fojtották meg a kocsiban hitelezőjüket

rtl.hurtl.hu

2023. május 15. 11:31

Korábban 10 millió forintot adott kölcsön azoknak, akik hidegvérrel meggyilkolták. Az ügyészség újra foglalkozott az üggyel.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helyben hagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben az elkövetők 2019 májusában Szentendrére csalták hitelezőjüket, egy újpesti vállalkozót azzal az ígérettel, hogy megadják neki a tartozásukat, azonban a fizetés helyett megölték, közölte az ügyészség honlapja. 

A Fővárosi Főügyészség 2020 augusztusában emelt vádat három férfival szemben minősített emberölés, valamint csoportosan elkövetett vagyon elleni bűncselekmény miatt.

A Fővárosi Törvényszék előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés bűntette, valamint társtettesként, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt az egyik vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A másik férfit 19 év fegyházbüntetésre, 1 125 000 forint pénzbüntetésre, társukat 11 év fegyházra és 500 zer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától.

2018-ban az egyik későbbi elkövető 10 millió forintot kért kölcsön a későbbi áldozattól. A férfi nem akarta visszaadni a pénzt, úgy döntött, inkább megöli a hitelezőjét, ebben pedig segítségére voltak a barátai is. 2019. május 6-án délután a pénz visszaadásának ígéretével a férfi a hitelezőjét Újpesten az autójába felvette, majd csatlakozott hozzájuk egyik társa,

míg a harmadik férfi egy szentendrei külterületen előre megásott sírgödörnél várta őket.

Az egyik férfi a gépjárműben a sértettet egy zsineggel megfojtotta. A sírhelyhez érve a holttestet kifosztották, majd elásták. A zsákmányolt órát és ékszert később eladták, a sértettől elvett mintegy 60 ezer forint készpénzen megosztoztak. 

Az elkövetők enyhítésért fellebbeztek, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban ezt nem látta indokoltnak, és a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett indítványával az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte mindhárom vádlott esetében.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#szentendre#hitelező#zsineg#sír#megfojt

Címlapról ajánljuk