Baleset-bűnügy

„Jajveszékelés és a segélykiáltások” – fáklyaként lobbant lángra egy hajó a Balatonon

rtl.hurtl.hu

2023. május 8. 7:20

Hat másodperc alatt elborították a lángok az éppen teletankolt hajót. A rajta utazó három ember csak épp hogy megúszta épp bőrrel.

Másodperceken múlt az élete annak a három embernek, akinek a hajója egyetlen pillanat alatt robbant be Balatonkenesénél – írta a Blikk

A lap szerint 

a hajót nem sokkal a tűz keletkezése előtt tankolták tele 200 liter üzemanyaggal, majd miután kiértek vele a vízre, berobbant a motorja. Azt nem tudni, mi okozta a műszaki hibát.

„A mi hajónk is abban a kikötőben áll, épp ott jártam, amikor meghallottam a közelből a jajveszékelést és a segélykiáltásokat” – mondta Juhász Csaba állatorvos. A YouTube-on közzétett videó szerint április 28-án történt az eset.


A kigyulladt hajón hárman utaztak, egy nő és két férfi. Ők végül csak az állatorvos és egy kikötőmester segítségével tudták úgy elnyomni a lángokat, hogy át tudtak menekülni a másik hajóra. „Hat másodperccel ezután mindent elborított a tűz” – emlékezett az orvos.

Juhász Csabáék elvontatták a part közeléből a hajót, így megakadályozták, hogy a lángoló járműről átterjedjen a tűz a kikötőre. Mire a tűzoltók el tudták árasztani oltóhabbal, teljesen kiégett.

Nyitókép: Youtube

 

#Baleset-bűnügy#hajó#balaton#tűz#Videó

Címlapról ajánljuk